Má nová knižní posedlost - série Krutý princ

Ach ano, i já jsem se nechala vtáhnout do další říše víl. Ono - když to chválí tolik lidí, tak na tom asi něco bude - v tomto případě opravdu odpovídalo, ač jsem na začátku ten pocit vůbec neměla.

Do Krutého prince jsem se pustila na své pohádkové dovolené, což nebyla nejlepší volba. Na dovču si raději berte knížky, u kterých máte jistotu, že si oddechnete a na knihu brzo zapomenete, protože když místo užívání si moře stále odbíháte ke knize, od které se nemůžete odtrhnout, to není úplně žádané. :D

Jak jsem již zmínila, Krutý princ se na začátku nejevil jako knížka, která by mě kdovíjak pohltila - pro hlavní hrdinku Jude jsem na začátku neměla moc pochopení, vyprávění o světě mi připadalo až dětinsky pohádkové, ale.... změnilo se to.

Anotaci si každý dokáže dohledat, v krátkosti však zmíním - Jude, lidská dívka, se po tragické události úmrtí svých rodičů, dostává do světa víl, a to s vrahem svých rodičů, který se stává jejím otčímem (zamotané, viďte) a svými dvěma sestrami, z nichž jedna je právoplatnou dcerou vílího vraha/nově otčíma a druhá dvojčetem Jude. Ach ano, už rodinné vztahy jsou zde značně sporné, komplikované a ledacos v ději série ovlivňují.
Být lidskou dívkou ve světě víl není žádný med, lidé se zde považují za méněcenné a Jude i její dvojče Taryn se tak ve škole stávají terčem šikany ze strany nejvyšších víl a hlavně krutého prince Cardana. Jude se tedy snaží ve světě víl prosadit a najít své místo.

Zpracování tématu šikany se mi v knize líbilo opravdu hodně a tím si u mě knížka v průběhu čtení získávala veliké sympatie. Mimoto, že jsem zmiňovala, jak mi kniha na začátku vyzněla dětinsky, postupem času jsem taky začínala oceňovat styl vyprávění a svět, který Holly Black vybudovala, až jsem si začala říkat, jestli mi to snad nepřipadá lepší než Dvory. Když si mě pak získala i Jude a postava Cardana byla čím dál zajímavější, stejně jako interakce těchto dvou, nová knižní posedlost byla na světě. ♥



Pokud si vás získal první díl, pak nepochybuji, že z druhého dílu budete mít infarktové stavy, protože tam asi chtěla Holly Black všechny čtenáře zabít a skoro se ji to povedlo. :D

Nerada bych něco prozradila těm, kdo ještě nečetli ani první díl, takže obecně můžu jen říct, že Podlý král má ještě větší spád, autorka nám nedává ani na chvíli pauzu, neustále se něco děje a kniha je (bohužel) také o něco kratší, než její první díl. Dialogy a scény Jude a Cardana jsou ještě zábavnější, intriky jsou ještě větší, a Jude je pro mě ještě oblíbenější.
Není žádným tajemstvím, že konec druhého dílu všechny, kteří již dočetli, šokoval a úplně rozložil a já jsem nebyla výjimkou. Teď mi tedy nezbývá nic jiného, než cca rok čekat na to, jak vše dopadne.

Pokud byste si rádi přečetli více o mém názoru na Podlého krále, najdete ho na mém insta @Mariells_journey, kde do 30.8.2019 probíhá také soutěž o náramek k Podlému králi - ano, až tak daleko zasáhla má posedlost, ovlivnila i mou výrobu náramků! :D

Zajímá mě, zda patříte mezi ty, kdo Krutému princi také propadli, nebo vás naopak vůbec neláká? A kdo již dočetl druhý díl - určitě se se mnou podělte o své pocity, já jsem z toho stále špatná. :D 

Komentáře

  1. Po této sérii jsem pokukovala a jakožto zní zajímavě. Ale spíše si celkově počkám, až bude vydaná, abych nemusela být napjatá, jak to všechno skončí. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Musím povedať, že ma zaujala v prvom rade obálka - veľmi sa mi páči. :) Pozrela som si však i predstavenie kníh a musím povedať, že ma to začína lákať!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano, tohle je jedna z těch knih, kde je krásná obálka i obsah, takže určitě se do toho zkus pustit. :)

      Vymazat
  3. Zatím jsem ještě nečetla, ale hned podle obálky mě obě knihy velmi zaujaly. :) Určitě se k nim chci v budoucnu dostat, protože opravdu vypadjí hodně dobře.

    OdpovědětVymazat
  4. Já po ní pokukovala, ale už si ji asi fakt přečtu :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to já naopak chci knihy, které mě chytí a nepustí, abych se vydržela i chvilku opalovat. :) Díky za tip na novou sérii, která stojí za přečtení.

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  6. Už dlho som niečo podobné nečítala a myslím si, že je akurát čas sa k tomu vrátiť, ďakujem za tip :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky