Červnové čtení

V červnu jsem na rozdíl od školou povinných měla opravdu dost času na čtení, takže mi knížky i došly! :D (největší utrpení knihomola) Dávala jsem si tedy i rereading svých oblíbených knih, které jsem si dokoupila do knihovničky. Všechno ale hezky popořádku! :)
Celkem jsem v červnu přečetla 9 knih, z toho 3 YA fantasy, 3 slaďárny a 3 knihy byly rereadingem mé oblíbené dystopické série. ♥

Červen jsem začala knihou Námi to končí od Colleen Hoover, ke které jsem se dostala s chřipkou v posteli, takže za můj jeden den polehávání byla dočtená, a to bylo něco!
Colleen mám ráda, ale její knihy u mě už měly klesající tendenci, tahle kráska se však vyšvihla do top příček spolu s knihou Bez naděje, která byla od Colleen má nejoblíbenější.


Příběh, který zahrnuje domácí násilí, mě dost odrazoval. V knihách hledám útěk od reality, a tohle je reálné až moc, ovšem kniha je hlavně o ukončení řetězce domácího násilí, a poselství knihy se skrývá už v jejím názvu.

Samozřejmě zde nechyběla ani romantická linka v podobě lásky z dětství, které jsem neskutečně fandila, a Atlase jsem si bezmezně zamilovala. Nevidím důvod se o knize víc rozepisovat nemohla jsem se od ní odtrhnout, a vzhledem k té otravné chřipce ani nemusela. :) 


HODNOCENÍ 5*/5* ♥

Všem, kdo ještě nečetli, vřele doporučuji. A těm kdo četli – jak kniha působila na vás? Taky vám Colleen opět zlomila srdce a pak skládala zase dohromady?


Mou další volbou byl všemi opěvovaný retelling na Krásku a zvíře - Temné a osamělé prokletí od Brigid Kemmerer, tohle mě ovšem zklamalo.

Hlavní hrdinka Harper mi nevadila, ale ani jsem si ji příliš nezamilovala, mám na ní určitě ráda její vyřídilku a schopnost nevzdávat se, ale být v její hlavě bylo někdy opravdu za trest. Prince Rhena dokonce nemůžu vystát, a chemie mezi těmito postavami je nulová.🙀 Jedinou zajímavou postavou, kterou jsem si oblíbila natolik, že se chystám číst i další díly, a s kterou ta chemie mezi ním a Harper opravdu fungovala, byl Grey.❤ A ano, kvůli Greyovi přežiju klidně další díl. Vedlejší postavy jsou na tom už o něco líp, například Zo a Freya jsou mé hrdinky, ale takový Jake je jen další osina v zadku.😄 
Co se týče příběhu, ten mě zabavil na úplném začátku a na úplném konci, zbylých 80% knihy jsem se OPRAVDU nudila. (pokud nepočítáme scény s Greyem samozřejmě) Dokonce ani odhalení v závěru není vůbec překvapivé, a to jsem si myslela, že už nemůžu být víc zklamaná. Pochválila bych akční scény, ale jelikož probíhaly očima Harper a její hloupost v tu chvíli neznala mezí, tak to udělat nemůžu.

Opravdu mě to mrzí, knížku jsem si chtěla zamilovat, ale nešlo to. 
HODNOCENÍ 3*/5*

Náladu jsem si ovšem spravila knihou Zlodějský tanec od Mary E. Pearson, o kterém jsem psala samostatný článek, takže určitě mrkněte. :) 

Jedná se o knihu ze stejného světa jako Kroniky pozůstalých, takže pokud ještě sérii nemáte přečtenou, určitě se do knihy nepouštějte, abyste si nevyzradili celý příběh. 

Kazi - bývalá vendská zlodějka - dostane od královny Vendy důležitý úkol, kvůli kterému je potřeba se infiltrovat na území Ballengerovy říše, které po smrti svého otce nově vládne mladý charismatický Jase. Jak už to tak v dobrých příbězích bývá, vše se pořádně zamotá a celá kniha je jedna pořádná jízda.

Kazi je hrdinka, kterou si prostě musíte oblíbit – temperamentní, silná, statečná a úžasná zlodějka. Jase je prostě zlatíčko ♥ a v jeho vztahu ke Kazi funguje přesně to, co by mělo fungovat v každém reálném vztahu – není potřeba tisíc sladkých slovíček, stačí činy. Oba hrdinové mají svá tajemství a nemůžou si v žádném případě věřit, o lži a intriky mezi těmito dvěma není nouze, přesto si k sobě najdou cestu a chemie tam funguje na 100 %.

HODNOCENÍ 5*/5* ♥

Po dlouhé době jsem se také pustila do knihy od české autorky, konkrétně se jedná o fantasy knihu s andělskou tématikou Sedmé nebe od Adriany Michálkové

Kdysi jsem tyto knížky vyhledávala a mám za sebou sérii Zavržený, Svůdnou trilogii a trilogii Nadpozemská. Sedmé nebe se u mě určitě nezařadí na první příčku, tu si stále drží Svůdná trilogie, ale musím říct, že je knížka dost povedená.


Prvním velkým plusem je rozhodně čtivost a druhým velkým plusem jsou postavy, konkrétně ty mužské. Vytkla bych takovou až trapnost některých dialogů, které nás měly rozesmát nebo dokonce zaujmout, ale bylo mi z nich až nepříjemně trapně. Jistě, hlavní hrdinka je středoškolačka, ale takový Adam už žije stovky let, takže toho věk neomlouvá. Další výtku mám k tomu, že se toho v knize moc nestalo. Celou knihu se jen chystá „něco“, o čem nevíme, co to je a pořádná akce je až na posledních pár stránkách, přesto nemůžu říct, že by mě čtení nebavilo, a to je hlavní.

Nedá mi to a musím si rýpnout také do podobnosti s jinými knihami nebo seriály. Hlavní hrdinka se jmenuje Elaine a nedávno ji zemřeli oba rodiče… Vážně? Elaine = Elena, sirotek, bydlí s tetou, uzavřenější, dvě nejlepší kamarádky, nečtu upíří deníky? 😄 U prvotních scén ve škole s Adamem jsem si připadala, jako bych znovu četla Zavrženého a při rozmíškách mezi Adamem a Kassielem, jako bych četla Stmívání. Nechci být zlá, protože kdybych sama psala knížku, asi by mě taky ovlivnila spousta knih, které jsem už někdy četla, spíš mě to pobavilo.

Postava Elaine mi sympatická není (stejně jako Elena), a přesto, že i k Adamovi a Kassielovi mám své výhrady, stejně mě scény s těma dvěma vždy pobavily a nejspíš proto jsem zhltla i celou knížku.

Těch výtek je tu hodně, pro mě je ale stejně nejdůležitější to, že mě knížka bavila a pokračování bych si klidně s chutí přečetla, počítejte ale s tím, že je to hlavně velká romantika s andělskou tématikou, žádný akčňák.
HODNOCENÍ 4*/5* a autorce držím palce. 😊


A pak nastal ten krásný čas, kdy mi domů dorazila má oblíbená dystopická série Jsem roztříštěná od Tahereh Mafi, a já se do ní prostě musela znovu pustit! ♥

Styl psaní Tahereh Mafi je úžasný, vyskytují se v něm zvláštnosti, které některým vadí, ale já jsem si je zamilovala. Přeškrtnutý text, opakování slov, počítání všech maličkostí… Jedná se také o sérii, ve které si hlavní postava projde obrovským vývojem osobnosti z ustrašené holky v silnou hrdinku, a ve které si nejde nezamilovat i některé z vedlejších postav – takový Kenji je top! 😄 
Ach a ano, je to také kniha, ve které najdete mého oblíbeného knižního hrdinu Warnera, to je láska jako trám. ♥ 

Nebudu vás tady trápit žádnou anotací ani dlouhými popisy, řeknu jen - VŠICHNI POVINNĚ PŘEČÍST! 😄

HODNOCENÍ všech dílů nesporných 5*/5* ♥


Protože mi knihy v knihovničce došly a já stále neměla dost, přišly na řadu e-knihy romantického rázu.
Lov od Elle Kennedy je v těchto letních dnech skvělou oddechovkou.

Musím říct, že k těmto typickým slaďárnám jsem dost mírná, očekávám od nich zábavu na jeden – dva večery, a to je také to, co jsem od knížky dostala. Na začátku jsem se bála, že zrovna tento kousek nebude pro mě, protože hlavní hrdinka je ze zazobané bezproblémové rodiny, a jak řekl na začátku Fitz, působí opravdu povrchně, ale nakonec jsem se i s ní dokázala sžít.

Nečekejte od čtení nic velkého, je to opravdu typická slaďárna, která baví, takže na léto jako dělaná. ☀

HODNOCENÍ 4*/5* - hvězdu strhávám za málo charismatické hlavní postavy a pro mě až moc popisu z hokejového prostředí, ale to jsou čistě mé preference.😁


Nakonec jsem sáhla i po knize Rebelský dědit od Vi Keeland a Penelope Ward. U čtení jsem se určitě nenudila, postavy byly sympatické a hezky to odsýpalo, ale po dobu celého čtení jsem v tom spíš viděla průměrnou oddechovku, což se ovšem na konci změnilo.
Možná jsem se nechala omámit tou jednoduchou zápletkou, ale tohle jsem opravdu nečekala a nakonec jsem byla autorkami násilně nalákána na další díl. 😁

Opět - jako čtení na léto určitě doporučuji, je to hezké odeagování.

HODNOCENÍ 4*/5*


Uff tak tohle bylo dlouhé, já sama mám ale tyto články s měsíčním shrnutím moc ráda, snad to tedy přežijete. 😄 

Četli jste některou knihu z mého červnového výběru nebo se chystáte? Těším se na vaše názory.

Komentáře

  1. Ty jo, gratuluji, devět knih už je fakt pořádné číslo. Taky jsem měla velkolepé knižní plány na červen, ale nějak mi to nevyšlo. :D
    Tu sérii Jsem roztříštěná jsem si kdysi chtěla přečíst, zaujala mě anotace a navíc se mi strašně líbí obálky. Ale bojím se, že teď už by se mi to nemuselo líbit tolik, nevím, mám takové tušení. :D

    Jasně, měsíční články jsou skvělé, určitě je piš! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to si nemyslím, i když jsem sérii četla po tolika letech znovu, líbilo se mi to úplně stejně, a to už jsem na YA žánr fakt stará. :D
      Děkuji, měsíční články budou asi jediná jistota tady. :D

      Vymazat
  2. Měsíční články jsou skvělé. Já přesně jako školou povinná jsem četla leda tak skripta ke zkoušce. Ovšem mezi nimi Dívku ve věži a nejsme vůbec zklamaná. Tad si přijdu jako dítě v cukrárně a už pokokuju co bych mohla číst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ještě nečetla, díky za tip. :) Mám to stejně, už čekám na zásilku knížek a těším se jak malá. :D

      Vymazat
  3. To jsi přečetla pěkný počet knížek. Já ze červen jsem se převážně soustředila na mangu a ještě na zkoušky, takže díkybohu za volno. :D
    Jinak na mém seznamu k přečtení mám, jak Jsem rozštříštěná, kdo ví, kdy se k tomu dostanu. :D A ještě Kroniky pozůstalých, které díky Humbooku mají u mě momentálně prioritu. No a společně s tím i Zlodějský tanec, jestli se k němu dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, co na knížky řekneš. :) U Kronik pozůstalých se hlavně nenech odradit prvním dílem, mě tak moc nezaujal i když nebyl špatný, ale od druhého dílu to byla láska. :D

      Vymazat
  4. Stihla jsi toho přečíst opravdu hodně. :) Já v červnu na čtení moc času neměla. Ale doufám, že se to v červenci zlepší. Zrovna rozečítám Zlodějský tanec a doufám, že budu stejně nadšená. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, upřímně nevidím důvod, proč by ne, tentokrát se to nelíbí jen mně. :D Tak jsem zvědavá, co na knížku řekneš. :)

      Vymazat
  5. Fíha, podarilo sa ti toho prelúskať celkom dosť. :) Pár kníh z výberu ma zaujalo, takže po nich siahnem. :)

    OdpovědětVymazat
  6. páni, jsi dobrá! Já v červnu číst nějak moc nezvládla.. Mám rozečtený akorát Schindlerův seznam, jinak je to bída

    OdpovědětVymazat
  7. Moc hezké shrnutí :) Na všechny knihy se taky chystám :) Četla jsem jen Sedmé nebe a to i když má svoje chybky a fakt se poněkud podobá Upířím deníkům , tak mě to čtení stejně bavilo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Joo u Sedmého nebe je těch podobností víc, ale čte se to dobře. :D

      Vymazat
  8. Jej, pekný zoznam. :D Kiežby som tiež čítala tak rýchlo a dostala sa aj k niektorým vytúženým re-readingom. :D Inak z kníh od Kemmererovej som už fakt zmätená, sú na ne veľmi rôznorodé ohlasy.:D A teda, nevedela som, že sa stále píšu také tie klasické anjelské (alebo hocijaké) zaláskované paranormálky, uff, to už by som nedala.:D Čo som z tvojho zoznamu čítala je The Chase/Lov a celkom dosť sa mi to páčilo, jedna z tých lepších romantík.:D Bavil ma na tom Fitz hlavne a tiež, že sa riešilo aspoň niečo okrem vzťahu hlavných hrdinov.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtu naprosto průměrně, jen jsem v červnu měla na čtení víc času. :D No od Kemmererové jsem byla nadšená z Dopisů ztraceným, ale Temné a osamělé prokletí pro mě byl fakt průměr, i když si to spousta lidí chválí. :-/ V Lovu mi právě Fitz hrozně vadil, ale joo, četlo se to skvěle. :)

      Vymazat
  9. Roztříštěnou sérii naprosto miluju! Tahereh Mafi je rozhodně jednou z mých nejoblíbenějších autorek ♥ Kenji a Warner patří k mým nejoblíbenějším postavám vůbec a vývoj Julie jakožto postavy je neskutečný. Určitě od autorky doporučuju i A very large expanse of sea, pokud se nemýlím, do češtiny ještě přeložená není, ale dá se přelouskat i anglicky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anooo, další fanynka! ♥:D Se vším naprosto souhlasím, Warner je má knižní láska a Kenji zlatíčko. :D ♥ Nejsem zvyklá číst knížky v aj, tak uvidíme, jestli se k tomu někdy dokopu, ale děkuji za doporučení. :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky